Butter Cream per pastissos, magdalenes, cupcakes

Des de sempre m’ha agradat la pastisseria, només cal que comproveu la quantitat de receptes dolces que hi ha en aquest bloc i comparar-les amb les salades.

Avui no serà menys perquè us porto una crema molt dolça i original. Coneixeu els típics pastissos de pastisseria coberts d’una crema blanca? Sovint no és nata, és una crema anomenada “Butter Cream” en anglès.  Desconec com s’anomena en català, però la traducció literal d’aquesta paraula és “Crema de mantega”.No us mentiré i us diré que la recepta és fàcil, perquè no ho és. És mes aviat una mica complicada, i consta d’un ingredient que jo particularment desconeixia. Aquest és el “Vegetable Shortening”.  Aquest ingredient ens ajuda a que la crema no se’ns desfaci i se’ns aguanti i així podem escampar-la amb facilitat sobre els pastissos, magdalenes o inclús sobre cupcakes. Jo l’he trobat en una botiga de productes americans anomenada “Taste of America” amb el nom de crisco. Ve a ser mantega però de color transparent, i és indispensable que la poseu a la recepta.

L’he trobat a un canal del youtube d’una dona americana que té una pastisseria i es fa anomenar “Crumb Boss”.

Ingredients


  • 3 clares d’ou
  • 170g de sucre extrafí
  • 100g de sucre glaç
  • 230g de mantega
  • 85g de Vegetable Shortening (Crisco)
  • 1 cullerada de extracte de vainilla
Recomanació: Per al meu gust la recepta és molt dolça, massa. Podeu canviar alguns grams de sucre glass per farina.

Preparació

Per començar posarem a bullir aigua al foc dins d’una olla, en un bol apart hi posarem les clares d’ou i el sucre extrafí. Posarem aquest bol a sobre de l’olla que s’està bullint de manera que ens quedin les clares fent-se al bany maria. És important que el bol amb les clares no toqui l’aigua.  Amb la mà, o amb una batedora de varetes, mourem les clares poc a poc fins que notem que el sucre se desfà. Les clares no podem arribar a cremar molt. És a dir ho tindrem al foc sense parar de remenar un total de 3 minuts aproximadament.

Si no us ha quedat clar aquest procés tot el que heu de fer és mirar el vídeo d’ on he tret la recepta, i encara que no entengueu l’anglès podreu veure com ho fa ella.

Batrem les clares i el sucre amb una batedora elèctrica durant una bona estona fins que estiguin a punt de neu, és a dir, fins que estiguin completament blanques com un núvol i al girar el bol no es caiguin. Hi afegirem el sucre glass i l’extracte de vainilla i tornarem a batre.

Per últim hi posarem la mantega i el Vegetable Shortening, han d’estar a temperatura ambient abans de posar-los. Si no hem tingut temps de deixar-los fora de la nevera els podem desfer durant 30 segons al microones amb l’opció de descongelar.

Ho batrem tot junt. Ens ha de quedar una espècie de nata molt més consistent i fàcil de moldejar.