Com combatre dues setmanes interminables d’examens amb un cafè deliciós i apte per tots els gustos

Avui he decidit  buscar una solució per poder estar dues setmanes dormint poques hores i tot i això rendir a la feina o a l’hora d’estudiar. Aquesta recepta, però, és només per aquelles persones que no estiguin acostumades a prendre cafè diàriament o per aquelles que gaudeixin del seu gust i vulguin provar noves maneres de fer-lo.Com tots sabem, el cafè és una beguda altament estimulant perquè conté la famosa cafeïna, que ens altera el sistema nerviós central i ens produeix un efecte temporal de restauració del nivell d’alerta i ens elimina la somnolència. En altres paraules, ens permet estar desperts durant més temps.

Tot i que considero que no s’ha d’abusar del cafè, en èpoques d’exàmens és infalible per poder aguantar unes hores més a la nit de les habituals o despertar-te abans. Més de mig món, però, pren cafè cada dia, i hi ha qui fins i tot ho fa 3, 4, 5 o més vegades diàries.

Per aquells com jo, als qui no els hi agrada el cafè o no en prenen habitualment, aquest proposta contra la son que he creat és perfecte, perquè tot i portar una bona quantitat de cafè no té un gust tant intens com el que té un tallat o un cappuccino.  Tot i que les quantitats les he fet jo, aquest cafè és conegut com a cafè Mocca, i l’ingredient que el diferència de la resta és la xocolata, que tot i ser en poca quantitat altera molt el gust resultant.

Ingredients 
(per una tassa de 250ml de capacitat)
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 cullerada de cafè soluble amb cafeïna
  • 1 cullerada de cacau en pols (per fer xocolata desfeta, o simplement cola-cao)
  • 3 cullerades d’aigua
  • Aroma de vainïlla (opcional)
  • 200ml (aprox) de llet
Preparació

Començarem agafant dos gots i posant-hi en un tres cullerades d’aigua natural i en l’altre uns 200ml de llet. Els escalfarem durant 2 minuts a potència màxima al microones.

Mentre aquests s’escalfen agafarem una tassa de 250ml i hi posarem el sucre, el cafè i la xocolata i ho barrejarem. Un cop l’aigua i la llet s’hagin escalfat hi afegirem l’aigua a la barreja de cafè i ho barrejarem, ens ha de quedar una pasta. Hi afegirem unes gotes d’aroma de vaïnilla, i per últim hi posarem la llet a sobre. Hem de procurar que estigui molt calenta.

I ja tenim el nostre cafè contra la son. No n’abuseu!