Les maduixes

Les maduixes son una fruita coneguda a Catalunya per ser de gran qualitat al maresme. Quan els colonitzadors van envair Amèrica, van descobrir que els natius feien servir les maduixes com a medicina i a més les utilitzaven per fer pa de maduixa. Més tard, els colonitzadors van decidir fer la seva pròpia versió de la recepta i van crear el pastís de maduixa


Temps desprès les maduixes van arribar a Catalunya. Les seves propietats poden ajudar en situacions d’estrés, àcid úric i insuficiència renal. A més, son desintoxicants, depuradores i ajuden a cuidar la pell, la vista, els ossos i les dents.
Tot fent un batut de maduixa podem conservar les seves vitamines C i E, i a més sumar-hi el calci que aporta la llet. Per fer aquest batut tot el que necessitarem serà maduixes, llet i un minipimer.Convé que es conservin sempre dins de les caixes on venen quan les compres, i sempre amb un film que les cobreixi, d’aquesta manera aconseguirem que es redueixi la seva deshidratació. A més, es recomana que es guardin a la part alta de la nevera, entre 2º i 4º.

Una altre manera de gaudir del plaer de menjar maduixes és banyant-les amb qualsevol crema de xocolata. D’aquesta manera, en una mateixa mossegada, podrem aprofitar les propietats de la maduixa tot barrejant-les amb el també exquisit plaer de menjar xocolata.