Pastís de cervesa Negra

Sempre m’ha agradat més cuinar postres i/o dolços que menjars salats, és per això que aquest cop m’he decidit aventurar a fer un pastís de cervesa negra. La proposta no l’hagués provat per mi mateixa si no fos per la Nora, una noia que cuina uns pastissos deliciosos per el restaurant "el Ruedo" de Tossa de Mar, no m’hagués deixat provar la seva recepta d’aquest pastís. Mai m’ha agradat la cervesa, però us asseguro que aquest és un pastís deliciós que ha marxat del rebost en menys d’un dia.


La cervesa Negra agafa el color que porta el seu nom a través de les maltes que es posen durant la seva elaboració. La primera documentació que tenim de cervesa es remonta a l’any 1390, on es menciona la Braunschweiger Mumme que s’elabora des de l’Edat Mitja.

Ingredients

  • 250 ml de cervesa negra Guiness
  • 250ml de mantega
  • 75gr de cacau en pols
  • 400g de sucre
  • 250gr de farina
  • 2,5 culleradetes de bicarbonat
  • 2 ous
  • 40ml de nata per montar
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla

 Preparació 

Començarem desfent la mantega amb la cervesa en un cassó al foc. Abans que bulli, apartarem el cassó del foc i el deixarem reposar. Posarem el cacau, el sucre, la farina i el bicarbonat dins d’un bol i barrejarem amb una cullera de fusta. Un cop estigui tot ben integrat hi afegirem la nata, els ous batuts prèviament i l’essència de vainilla, i tornarem a barrejar amb compte. Per últim, hi afegirem la cervesa amb la mantega i ho barrejarem tot fins que ens quedi una massa líquida. Ho posarem al forn pre-escalfat a 175ºC durant uns 50 minuts o fins que al punxar-ho en surti el pal sec.



El toc final 

És molt recomanable servir-ho amb una mica de nata montada pel damunt, perquè el gust del pastís amb el de la nata queda boníssim i a més, perquè és una manera de simular l’espuma de la cervesa. Us animo a que us aventureu a fer aquesta recepta, perquè encara que sembli una mica especial, és boníssima i molt fàcil de cuinar. Molta sort!