Fideus xinesos amb verduretes

Tot i que la japonesa m’atrau més, la cuina xinesa també m’agrada molt, i més si la cuino jo! M’ho passo teta a la cuina sentint-me com un d’aquells homes que treballen als Woks remenant els fideus amb soja o salsa agredolça amb un art que només ells tenen!

El plat que us porto avui és, desprès de molt temps, salat. Perquè ja tocava, no? Com ja sabeu, m’agrada cuinar plats de fora, i aquest plat el vaig descobrir fa unes setmanes quan vaig anar a casa la meva cosina a dinar i ens va preparar a tota la família aquests fideus. Van desaparèixer en menys d’un quart d’hora!, és que són molt bons, i si voleu sorprendre a qualsevol persona, us animo a que proveu de fer-los!Ingredients

(per a 4 persones)

  • 180g de fideus xinesos (jo n’he comprat uns al Bonpreu)
  • 1 ceba petita
  • ½ pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  •  ½ carbassó
  • ½ albergínia (si no és vol, no cal posar-la)
  • Soja

Preparació 

Començarem tallant totes les verdures i la ceba a trossets petits, depenent de la proporció com els vulguem. Posarem a escalfar una paella bastant gran al foc i hi posarem la ceba durant uns 2-3 minuts a foc mitjà fins que estigui daurada. Hi afegirem la resta dels ingredients a la paella on hi ha la ceba i ho fregirem tot a foc baix-mitjà durant uns 10-15 minuts, remenant contínuament. A la meitat del procés hi afegirem dues cullerades de soja i deixarem que es barregi amb les verdures.

Mentre això s’estigui fent al foc, hem d’escalfar aigua en una olla a part. Quan aquesta estigui a bullint hi afegirem els fideus xinesos, la retirarem del foc i deixarem que es facin amb l’olla tapada. Ho barrejarem tot i ja està a punt per servir-ho. Bon profit!