Làmies d'albergínia arrebossades

Aquestes són les albergínies que la meva àvia els hi feia a les seves filles. Elles en gaudien cada mossegada. Anys desprès la recepta ha arribat a les meves mans. Moltes vegades, quan ens trobem la família, fem aquest fantàstic entrant o acompanyant i ens les mengem tot recordant temps passats!

A la recepta típica que molta gent coneix es substitueix el vas d'aigua per un vas de cervesa. Si preferiu fer-ho així, no dubteu d'explicar-nos el resultat!




 Ingredients

  • 1 vas d’aigua
  • Farina
  • Oli d’oliva
  • 1 Albergínia


 Preparació

Per començar barrejarem l’aigua amb la farina. Ens ha de quedar una pasta molt densa. Tallarem les albergínies en làmies d’aproximadament un centímetre i les enfonsarem a la barreja d’aigua i farina. Escalfarem oli en una paella (el suficient per fregir), i hi fregirem les làmies d’albergínia. Quan estiguin daurades d’una banda les girarem perquè es daurin de l’altre. Un cop estiguin fetes les posarem en un plat sobre un paper de cuina per treure l’excés d’oli. Les salarem, i ja tenim a punt les nostres làmines d’albergínia arrebossades. Boníssimes i molt fàcils d’el·laborar! 



Amb la mateixa massa d’aigua i farina es poden fer altres arrebossats: pebrot vermell, carbassó o qualsevol altre verdura que es pugui fregir! Fins i tot es pot fregir la massa sense res i també queda boníssim! Bon profit!


2 comentaris:

Marosa ha dit...

...la meva mare sempre feia que sobrés pasta per fer-ne bunyolets!

Mireia Puignou ha dit...

nyaaaam! Jo també en faig!