Pastís de formatge de New York

El també conegut com New York cheescake es menja des dels temps de l'Antiga Grècia. La primera persona que va escriure sobre el pastís de formatge va ser un metge grec que va redactar com es feien "cheescakes". Avui dia és un menjar molt comú a Nova York, però que ja s'ha fet popular a tot el món.




Ingredients 

  • 1 packet de galetes María
  • 50g de mantega
  • 300g de formatge cremós (Philadelphia)
  • 150g de sucre
  • 3 ous
  • 3 iogurts
  • 50g de farina
  • Fruites del bosc per acompanyar


 Preparació 

Començarem fent la base de galeta. Hem desfet la mantega al microones a l’opció de descongelar durant dos minuts. Hem triturat les galetes fent servir una picadora fins que ens han quedat com pols. També es pot fer amb un minipimer o picant-les amb una cullera. Hem barrejat la pols de galeta amb la mantega fins que ens ha quedat una massa fàcil de donar-li forma. Hem cobert el fons d’un motlle amb la massa de galeta, i ho hem posat al forn prèviament escalfat a 170ºC.


Per preparar el farcit del pastís, batrem els ous i els barrejarem amb els iogurts i el sucre. Un cop estigui tot dissolt, hi afegirem la farina i el formatge cremós. Nosaltres ho hem barrejat amb un batedor de varetes elèctric perquè el formatge costa una mica de dissoldre. Tot i això, amb paciència també és pot fer amb la força de la mà. Afegirem el farcit al motlle i ho continuarem fent al forn durant uns 30 minuts o fins que al clavar-hi un palet de fusta surt-hi sec.

Quan el pastís estigui fet, el deixarem al forn apagat amb la porta una mica oberta durant aproximadament una hora, o fins que s’hagi refredat. Farem la salseta de fruites del bosc, i decorarem el pastís. Esperem que us agradi!