Risotto amb xampinyons

El risotto és un plat provinent del nord d'Itàlia. La característica principal que el diferencia d'altres plats fets amb arròs és el manteniment del midó que fa que al final de la cocció es lliguin els grans d'arròs entre ells com si fos una crema. A més, afegint parmesà queda amb una textura molt especial i deliciosa!
Ingredients
(per 4 persones)

  • 100 grams de Xampinyons
  • 1 Ceba gran
  • 4 tassetes d' Arròs
  • 1l - 1,5 l. de Caldo de verdures
  • 1/2 got de vi blanc
  • Parmesà

Tot i que els bolets que es fan servir pel risotto no solen ser xampinyons, nosaltres hem preferit fer-lo amb aquests bolets tan magnífics i gustosos!

Preparació

Per començar tallarem els xampinyons en làmines ni molt fines ni molt gruixudes, és a dir, que no se'ns trenquin amb facilitat. Els fregirem en una paella fins que hagin perdut tota l'aigua.


Per altra banda fregim la ceba, a la cassola on farem l'arròs, a foc lent i fins que ens quedi caramel·litzada. Per fer-ho no hem de parar de remenar perquè no se'ns cremi, i amb paciència ens quedarà d'un color molt daurat. Per fregir la ceba farem servir oli d'oliva i mantega.Un cop feta la ceba afegirem els xampinyons, 1/2 got de vi blanc i remenarem bé fins que s'hagi consumit el vi. Després incorporarem les 4 tasses d'arròs.

Al mateix moment en que fregim la ceba i els xampinyons en un cassó hem escalfat el caldo de verdures i quan estigui calent l’afegim a l’olla amb l'arròs, els xampinyons i ceba. Primer posem 3 cullerots de caldo i a mesura que es vagi consumint hi anirem afegint fins que l’arròs s’hagi fet.

El toc final

És típic servir aquest plat amb parmesà, per tant, just quan apaguem el foc de l’olla hi afegirem el parmesà perquè d’aquesta manera se'ns desfarà i quedarà amb un gust molt especial i bo.