Com fer unes patates fregides cruixents

Avui us ensenyarem a cuinar unes patates fregides, i vosaltres pensareu “Això ho sap fer qualsevol”, però la veritat és que poca gent sap la manera de fer que et quedin realment cruixents per fora i delicioses i meloses per dins! Abans d’explicar-vos com fer-les hem decidit documentar-nos una mica sobre l’origen de les patates fregides.

Tot i que sabem que les patates provenen d’Amèrica hem descobert que es van fregir per primer cop l’any 1680 al Països Baixos. Allà la gent més pobre tenia la costum d’acompanyar els seus plats amb petits peixos fregits. Un dia, però, el riu es va congelar i era impossible trobar-hi peix, és per això que van començar a tallar les patates amb forma allargada i fregir-les amb oli per acompanyar els seus menjars!



Ingredients

  • 4 patates
  • 1 cullerada sopera de sucre
  • Aigua
  • Sal


 Preparació

El primer i el pas més evident és el de tallar les patates. Nosaltres hem fet unes patates allargades, tot el que hem de fer per fer-les és tallar la patata per la meitat i tallar aquesta meitat en trossos allargats. Un cop tinguem totes les patates tallades agafarem un vol on hi càpiguen totes, l’omplirem d’aigua molt freda i hi dipositarem les patates. Un cop veiem que l’aigua està tèrbola retirarem les patates i les posarem en un plat.

Omplirem el bol que hem fet servir al principi d’aigua bullint. Hi posarem una cullerada de sucre i tot remenant deixarem que aquest es dissolgui. Hi posarem les patates i les deixarem reposar dins l’aigua durant 10 minuts. Un cop hagin passat els 10 minuts, retirarem les patates i les assecarem amb paper de cuina. És important que no quedin gens mullades. Les deixarem reposar a la nevera durant 20 minuts.

Desprès d’aquests 20 minuts ja podrem començar a fregir-les! Posarem oli abundant en una paella o en una fregidora. Deixarem que les patates es fregeixin durant uns 3 minuts, les retirarem del foc i les deixarem refredar durant 10 minuts. Un cop hagin passat aquests 10 minuts, les tornarem a fregir fins que estiguin ben daurades. Les retirarem, les posarem en un plat amb paper de cuina absorbent per treure l’excés d’oli i les salarem. I ja tenim les nostres patates preparades per acompanyar qualsevol plat! Bon profit!