Truita de llom i verduretes

Les truites estan documentades per primer cop l’any 1519. A Europa la cuinaven els conquistadors espanyols i en canvi a Amèrica els Asteques. Aquests últims preparaven i venien el “pa de blat”, com ells en deien, als mercats. Així que si tens ganes de sopar bé i fer una mica d’història, prepara’t aquestes originals truitetes de llom i verduretes, t’asseguro que no te’n penediràs.




Ingredients
(per a 4 persones) 

  • 4 pits de pollastre petits o 2 de grans
  • 1 pebrot vermell
  • 200g de blat de moro
  • Fulles d’enciam
  • 2 ½ cullerades de farina
  • 6 ous

Preparació

Per començar fregim el pit de pollastre a un paella amb oli i  tres dents d’all tallat a trossets. Agafem el pollastre, el tallem a trossets i el posem dins d’un bol. Hi afegim el pebrot tallat a trossos, el blat de moro i les fulles d’enciam. D’aquestes últimes en podeu posar tantes com en vulgueu. Barregem tots els ingredients amb la farina i els ous. Li posem oli a una paella, i hi posem la massa per fer les truitetes. Nosaltres les hem fet de mig pam de llarg i mig d’ample.

Quan estiguin fetes d’una banda les gireu amb molt de compte perquè es facin de l’altre. I ja tenim les truitetes llestes per menjar que, en aquest cas, hem decorat amb unes fulles d’enciam amanides, però podeu deixar anar la creativitat al vostre gust.

Bon profit!