Pancakes americans per esmorzar, berenar o a qualsevol hora

Tot i que sempre les hem qualificat d’americanes, els pancakes són originaris de Rússia, dels temps previs al cristianisme i eren un símbol de culte al Sol. Els pancakes, també anomenats “tortites”, es podrien qualificar com les germanes grasses de les crêps ja que la diferència entre unes i altres és simplement la quantitat dels ingredients i que a les tortitas se’ls hi afegeix un xic de llevat perquè siguin més esponjoses i gruixudes.

Cada país té maneres diferents d’elaborar-les i decorar-les. A Amèrica, per exemple, solen decorar-les amb xarop d’Auró (més conegut com a Sirope) o a Sud-America se’ls hi afegeix dolç de llet. Aquí, com que no és un plat tant típic, no tenim cap ingredient especial per decorar-les. Per això, us proposem diferents maneres de fer-les.





Ingredients

  • 1 ou
  • 4 culleradetes de sucre
  • 120 ml de llet (mig got)
  • 1 got de farina
  • 2 culleradetes de llevat 


Preparació

 Per començar agafarem un bol gran i hi barrejarem l'ou, el sucre i la llet. Quan tinguem una textura completament líquida, hi afegirem la farina i el llevat. Ho tornem a barrejar fins que, aquest cop, la textura ens quedi més espessa i consistent.

 Escalfem una paella amb oli o mantega, com cadascú prefereixi. Depenent de la mida que les vulguem fer els hi tirem més o menys massa. Agafem una cullera o un cullerot i posem la massa a la paella quan estigui calenta. Quan veiem que les puntes comencen a aixecar-se, i comencin a sortit bombolles a la part superior de les tortitas les girem perquè es facin de l'altre costat. Es diu que no va bé girar-les més d'un cop perquè queden massa fetes.




3 Pancakes diferents 

  • Xocolata: Un dels trucs dls pankaes de xocolata és afegir-li aquesta quan la tortita encara està al foc, d’aquesta manera aconseguirem desfer la xocolata i quedarà molt més bona.
  • Melmelada: Tant de maduixa com de préssec li donen un toc molt especial. 
  • Nutella i Maduixes: Aquesta és la nostre especialitat, i sens dubte, la decoració  més original i bona de totes. Podríem simplement untar la tortita de xocolata, tallar les maduixes i posar-les, però nosaltres sempre intentem aconseguir un toc especial. Per fer-ho hem tallat les maduixes a dauets petits i les hem netejat amb aigua molt freda. Les hem posat en un vol amb una mica d’aigua i les hem barrejat amb sucre, molt de sucre! Desprès les hem posat a la nevera entre 30 minuts i 1 hora. Passat aquest temps l’aigua prèviament posada amb les maduixes serà ara, un suquet boníssim i dolç. Hem untat la tortita amb Nutella (un tipus de xocolata per untar que es pot trobar a qualsevol supermercat) i li hem posat una per una les maduixes. Desprès l’hi hem tirat suc per sobre i l’hem tancat.

I a vosaltres, com us agraden més els pancakes o tortitas?