Gelat de xocolata fàcil

Recepta de Mireia Puignou

Ja som a l’estiu i els fantàstics gelats ens acompanyaran durant aquets mesos més sovint que durant la resta de l’any, perquè malgrat els gelats es consumeixen sempre, és amb la calor quan se’n mengen més.

Coneixem llocs com Sicília on els gelats, temps enrere, es feien amb la neu de les muntanyes. Però per aquell temps fer gelat era molt difícil i laboriós. El que avui us proposem és una manera senzilla d’elaborar un deliciós gelat, i entre tots els gustos que avui dia hi ha hem optat per un gran clàssic, el gelat de xocolata.






Ingredients

  • 100ml de llet
  • 200ml de nata per cuinar
  • 2 cullerades de sucre
  • Un paquet de xocolata per postres (Nosaltres hem fet servir la Nestlé)
  • 2 cullerades de cacau en pols
  • 50g d’ametlles mòltes (optatives)


Preparació

Tot el que hem de fer per tenir un deliciós gelat de xocolata és coure en un cassó a foc suau la llet, la nata el sucre, la xocolata, el cacau i les ametlles. Quan estigui tot desfet ho apartarem del foc i ho deixarem refredar durant uns 45 minuts.

Quan estigui tebi ho posarem dins d’un tupper tapat dins del congelador durant tota la nit. És important que no el destapem fins que no hagin passat unes hores.




Recordeu treure’l del congelador uns 10 minuts abans de servir-lo perquè sigui més gustós.