Pannacotta amb Salseta de fruites del bosc

Recepte de Mireia Puignou

La Pannacotta, com el cas del tiramissú, és un postre típic italià. És d'el.laboració molt senzilla i l'aspecte d'algunes presentacions com la que us proposem fa pensar en un flan , tot i que el color és diferent i s'acostuma a banyar amb melmelades de fruites vermelles i no amb caramel.Ingredients

  • 200ml de nata (nosaltres hem fet servir la de cuinar, però la recepta original és amb nata per muntar)
  • 200ml de llet
  • 1 sobre per fer gelatina (que correspon a 10 làmies de gelatina)
  • 100 g de sucre


Preparació de la Pannacotta

Per començar separarem una part dels 200ml de llet (la suficient per dissoldre-hi el sobre de gelatina) i la guardarem en un bol. Hi posarem el sobre de gelatina i ho barrejarem. Ho deixarem a part mentre fem la pannacotta.

En un cassó al foc hi ajuntarem la nata, la llet i el sucre i ho barrejarem fins que bulli. Un cop haguem vist la primera bombolla ho apartarem del foc i ho barrejarem durant 2 minuts amb un batedor de varetes sense parar. Hi afegirem la barreja de llet amb gelatina i continuarem barrejant fins que estigui tot dissolt. Ens ha de quedar amb una textura líquida.

Nosaltres hem fet aquesta recepta ens uns motlles com els de flam, però és pot fer en un motlle qualsevol donant la forma que ens agradi.

Ho posarem al motlle i ho deixarem reposar durant unes 2 hores en un lloc airejat. Quan hagin passat les dues hores ho guardarem a la nevera fins al moment de la consumició.

Si heu fet servir uns motlles com els que hem fet servir nosaltres, per treure la pannacotta tot el que hem de fer és separar-la de les parets del motlle fent servir un palet de fusta.


Preparació de la salseta de fruites del bosc

Per fer aquesta salsa hem fet servir unes fruites del bosc congelades.  Les hem posat en un cassó al foc amb una mica d’aigua i molt poc sucre, perquè la pannacotta ja és molt dolça. Ho he remenat fins que s’han dissolt una mica, i les hem triturat fent servi un minipimer. Un cop fet l’hem colat per treure l’excés de trossets de fruita i l’hem reservat a la nevera fins l’hora de consumir-la!