Pastís de Mississippí

Recepta de Mireia Puignou

El pastís Mississippí, també anomenant Mud Cake, prové del estat de Mississippí, al sud dels Estats Units. El seu nom ve donat a que el seu color i textura recordava al fang que hi ha a la riba del riu que porta el seu nom.

Com sempre passa en receptes de cuina, hi ha moltes variants per preparar-lo com podeu comprovar en aquesta recerca a Google. La nostra proposta és la següent.



Ingredients 
(per 8 persones)

Per fer la massa:
  •  225 gr de farina
  • 2 cullerades de cacau en pols
  •  150g de mantega
  •  2 cullerades de sucre extrafí
Per el farcit:
  • 175g de mantega
  •  250g de sucre moreno
  • 4 ous
  • 4 cullerades de cacau en pols
  • 150g de xocolata negra
  • 300 ml de nata líquida


Preparació

El primer que farem serà començar a preparar la massa del pastís, per fer-la tamisem la farina i el cacau dins d’un bol. És important que ho tamisem perquè no volem que quedi cap grumoll dins la massa. Posem la mantega a un bol i ho posem al microones a la opció de descongelar durant un minut i mig. Si al treure-la, quan la toquem està tova, ja la tenim a punt, si no la tornaríem a posar una estoneta més. La afegim a la massa i ho remenem amb els dits fins que quedi ben amassat. A continuació hi afegim el sucre i ho tornem a amassar.

Deixem reposar la massa a la nevera durant 15 minuts. Un cop hagin passat, posem la massa sobre el motlle prèviament untat amb mantega i l’escampem de manera que el cobrim tot. Amb l’ajuda d’una cullera allisem la massa.

Ho posem al forn prèviament escalfat a 190ºC durant uns 20 minuts. És important que en fer el farcit només tardem aquest temps, perquè d’aquesta manera la massa no es cremi i podem afegir-hi el farcit directament sense haver de treure la massa del forn.



Per fer el farcit comencem desfent la xocolata amb una mica de llet perquè no es cremi en un cassó al foc. La deixem reposar sobre una superfície freda. Dins d’un bol barregem la mantega amb el sucre amb l’ajuda dels nostres dits. Ho comencem a barrejar amb una cullera o un batedor i poc a poc hi afegim els ous i el cacau tamisat. Hi posem la xocolata que havíem desfet abans i la nata líquida. És important que ho fem sense deixar de remenar.

Si ja han passat els 20 minuts que havia d’estar la massa al forn, posem el farcit dins del motlle i ho deixem al forn a 160ºC durant uns 45 minuts i ja tindrem a punt el nostre pastís Mississippí.