Postre de pasta de full amb nata

Recepta de Mireia Puignou

Avui us proposo una de les receptes més senzilles que he fet fins ara, pasta de full amb nata. Pot semblar massa simple, però fins i tot les millors pastisseries ho venen, És un postre típic de diumenge, un dia festiu en el que vols menjar bé però no vols passar-te tres hores tancat a la cuina. Us ensenyaré una variant per fer-los amb xocolata. En el cas d’aquesta recepta, ho he fet amb pasta de full ja preparada, però si voleu podeu prepara-la vosaltres mateixos. La quantitat dels ingredients depèn de quants pastissets vulgueu fer.




Ingredients

  • Pasta de full
  • Nata muntada
  • Cacau en pols
  • Sucre
  • Sucre glass per decorar


Preparació

Començarem preescalfant el forn a uns 180º.

Tallarem la massa en rectangles d’uns 2cm d’amplada i 4cm de llargada. S’ha de tenir en compte que al posar-ho al forn s’encongirà. Ho posarem en una safata de forn amb paper vegetal. Els hem de posar separats perquè no s’enganxin entre ells. Posarem una mica de sucre a sobre de cada rectangle.

Tot seguit posarem la safata al forn fins que la massa hagi crescut, uns 10 minuts depenent del forn. Girarem els rectangles i els deixarem coures uns 5 minuts més perquè es facin per les dues bandes.Els retirarem del forn i ho deixarem refredar.

Batrem la nata fins que estigui muntada fent servir un batedor de varetes o elèctric o manual. Quan portem uns 5 minuts batent hi afegirem el sucre, tant com ens agradi, a mi m’agrada molt dolça. Per tal de no posar-ne més del que us agrada, a mesura que l’aneu afegint podeu anar provant la nata fins que cregueu que està suficientment dolça. El procés de fer nata muntada és una mica llarg, d’uns 10 minuts, però us asseguro que el resultat final no té preu.



Si voleu fer els postres amb xocolata, tot el que heu de fer és afegir cacau abans de començar a muntar la nata, com si fos llet amb Colacao, i continuar el fer el procés tal i com he explicat abans.

Posarem la nata en una màniga pastissera, i en posarem tanta com en vulguem a sobre de la meitat dels rectangles. Amb l’altre meitat dels rectangles ho cobrirem de manera que quedi com un entrepanet.

El toc final pot fer-se amb  sucre glacé o xocolata desfeta per sobre.


1 comentari:

El Dorat ha dit...

Aquest plat m'agrada. Gràcies per donar-me'n informació. És bona la nata.