Els macarrons de la mama

Des de que sóc petita el meu dinar preferit han sigut uns bons macarrons amb carn arrebossada. Fins fa poc, però, no vaig adornar-me que els macarrons que cuina ma mare són els millors que ningú ha cuinat mai. No sé què tenen que fa que tinguin un gust tant especial, potser quan me’ls menjo em recorden quan era petita. Tot i això, us asseguro que us encantaran, proveu de fer-los i ho veureu!




Ingredients
(per 4 persones)

  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 400g de tomàquet triturat
  • 150g de carn picada (1/2 tocino 1 /2 vadella)
  • 280g de macarrons (70g per persona)
  • 2 cullerades de llet


Preparació 

Començarem ratllant la ceba i tallant l’all a làmines una mica gruixudes. Ho fregirem junt en una paella amb una mica d’oli durant 10 minuts a foc mitjà. Mentre es fregeix anirem remenant-ho amb una cullera de fusta per tal de que no se’ns cremi. Un cop estigui tot daurat, hi afegirem la carn picada. Amb una forquilla la anirem xafant fins que ens quedi ben esmicolada. A la meva mare li agrada fer-la fins que estigui ben torradeta. Un cop la tinguem feta, hi afegirem el tomàquet, ho taparem i ho deixarem coure amb el foc una mica més baix, sense deixar de remenar de tant en tant.

Mentre el tomàquet es fregeix omplirem una olla amb aigua, hi posarem una mica d’oli i sal i ho deixarem bullir. Un cop comencin a sortir bombolles ben grans de l’aigua hi afegirem els macarrons i els deixarem bullir durant uns 15 minuts, o fins que al provar-ho estigui amb la textura que ens agradi.

El tomàquet hauria d’estar reduït, un cop això passi hi afegirem la llet i continuarem barrejant una mica amb el foc ja apagat. Escorrerem els macarrons i els mullarem una mica amb aigua perquè no s’enganxin. Barrejarem els macarrons amb el tomàquet, i ja tenim el nostre dinar a punt!

Espero que gaudiu del plat tant com ho faig jo!