Ragout casolà de gall d'indi al forn

Aquest és un plat econòmic i fàcil de fer que es pot preparar amb qualsevol carn blanca com pollastre, conill o gall d’indi. Ragout és un nom d’origen francès que inclou tomàquet en la preparació, com la variant italiana ragú. Tradicionalment hi ha dos variants en la seva preparació, nosaltres hem escollit l’anomenada de “fons clar” en que no es dora la carn prèviament.

Et proposem una recepta del tot senzilla pensada pels que cerquen propostes de cuina fàcil i gustosa, tot i que també hi ha suggeriments per millorar-la si vols dedicar-t’hi una mica més.


Ingredients

  • Gall d’indi tallat en daus
  • Patates
  • Tomàquets
  • All, julivert i llorer
Opcionalment s’hi poden afegir els ingredients que comento als suggeriments finals.


Preparació

Comencem tallant en trossos petits el gall d’indi i les patates que salpebrarem juntament amb un o dos tomàquets tallats. Hi afegim l’all i julivert ben picat amb més o menys quantitat segons el nostre gust i un parell de full de llorer. Ho disposem en una safata que pugui anar al forn i hi ho reguem tot bé amb oli d’oliva.


Un cop el forn estigui a una temperatura aproximada de 220º hi posem la safata i ho deixem coure uns 15 minuts després dels quals i podem afegir un dit d’aigua calenta per evitar que es sequi. Mantindrem la temperatura alta 5 minuts més i la baixarem a uns 180º deixant que vagi fent “xup xup” aproximadament durant una hora. El plat ja serà apunt per gaudir-lo.



Suggeriments per un ragout més potent

Si volem que el ragout guanyi en sabor i tinguem un plat una mica més potent podem afegir-hi ceba i alguns trossets de pernil serrà i, en lloc d'aigua, posar-hi brou de carn. També hi afegirem al principi un dit de vi i un pel de xocolata negre. Es pot completar la guarnició amb pastanaga tallada a daus i uns quans pèsols.

Siguin quins siguin els ingredients escollits, aquest és un plat que és gairebé imprescindible acompanyar amb un bo vi negre. Jo ho he fet amb aquest Rioja de criança