Street Food & Food Trucks


L'street food i els food truck són una tendència gastronòmica a tot el món que guanya adeptes per moments. Un punt de transgressió, força imaginació i bones dosis de creativitat, tot combinat amb una proposta gastronómica molt diversa amb representants de cuines de tot el món.

Al Soho de Londres

Aquella parada de xurros a la fira o el lloc de castanyes per Tot Sants s'ha transformat en el que avui és una amplíssima proposta gastro-cultural present a carrers, places, fires i esdeveniments de tot tipus.


Cuinant a Candem Town,
paradís del eat street
A una festa dominical
a un petit parc de Londres

L'Eat Street Bcn organitza festes gastronòmiques periòdiques. També ho fa MadrEat i un munt propostes per tot el territori.


Empanades argentines
a Palo Alto Market
A la fira de la maduixa
del Maresme


Els food trucks són una simbiosi entre menjar ràpid i gastronomia servida en vehicles sovint antics i decorats, o dit d'altre manera, cuina itinerant amb força aire vintage, tot i que la modernitat també hi té cabuda.
Tot va començar a finals dels segle XIX en un vagó de tren a Texas que van omplir de menjar per solucionar les dificultats d'alimentació de ramaders desplaçats. Després es va extendre per altres ciutats dels EEUU i per altres països i, finalment ha arribat a Catalunya i España.
El reclam és menjar, beure i divertir-se a peu de carrer, cuidant l'estètica, sovint acompanyat de música i/o d'una oferta complementària que pot ser una fira d'artesans, roba o qualsevol activitat lúdica. Tot plegat de la mà de cuiners professionals que porten les seves propostes des del restaurant al punt escollit, o d'emprenadors que inicien l'aventura.


Barcelona té dos esdeveniments de referència pels incondicionals dels food trucks o, els que encara no ho sou i voleu conèixre-ho. Per un ccostat, Palo Alto Market, un mercat vintage de roba, antiguïtats, música i street food que es celebra cada primer cap de setmana de més. Per un altre, el Van Van Market, un conboi itinerant de food trucks que organitza esdeveniments periòdics.
Durant primavera i estiu tenim el Happy Food Trucks Tour, una caravana itinerant de ruta gastronòmica per Catalunya amb parada a diferents poblacions.